Măsuri de anticoroziune pentru vasele sub presiune din industrie

assure vasul joacă un rol important în producția chimică. Cu toate acestea, în procesul de funcționare efectiv, datorită influenței condițiilor de funcționare, cum ar fi mediu, temperatură și presiune, vasul de presiune va produce deteriorare și coroziune. Datorită coroziunii metalice, funcționareanormală a sistemului în producția reală este grav afectată. Prin urmare, este foarte important să se protejeze coroziunea vaselor sub presiune în producția chimică.

Fenomenul de coroziune al metalului se datorează în principal aliajului, metalului și impurității conținute în metalul vasului sub presiune. Acești factori interni interacționează cu temperatura externă, concentrația soluției, presiunea și debitul de lichid în condiții de interacțiune complexă. Metalul va fi corodat. În primul rând, ar trebui luate în considerare proprietățile chimice ale metalului în sine. Unele metale cu proprietăți chimice active sunt ușor de corodat. Printr -o mulțime de cercetări și comparații, precum și prin rezumatul experienței de producție, rata de coroziune a vasului sub presiune este strâns legată de cantitatea de aliaj conținut în ea, iar impuritățile din metal vor accelera rata de coroziune.\\ Adăugarean

in, starea metalică și forma de cristal pe suprafața vasului sub presiune au o influență mare asupra coroziunii vasului. Cu cât este mai ușoară suprafața vasului, cu atât mai puțin coroziunea va fi, dimpotrivă, va fi ușor de corodat; Adăugarea peliculei de oxid pe suprafața vasului poate îmbunătăți rezistența la coroziune a vasului. care constituie mediul extern al vaselor sub presiune.

metal Materialele au o anumită gamă de rezistență la mediile corozive. Prin urmare, atunci când utilizați vase sub presiune, estenecesar să luați în considerare pe deplin compoziția chimică a mediului de mediu extern și concentrația, tipul, valoarea pH -ului mediului, precum și conținutul de umiditate, conținutul de oxigen și conținutul de impuritate în mediu.
\\ inhibitorulncoroziunii poate încetini eficient apariția fenomenului de coroziune și poate reduce gradul de coroziune, cu beneficii economice ridicate și efect anti
coroziune. Este una dintre cele mai eficiente și utilizate tehnologii pe scară largă în îmbunătățirea rezistenței la coroziune a vaselor sub presiune. Inhibitorul coroziunii este, în esență, un fel de amestec chimic, care poate încetini eficient sau chiar să împiedice apariția coroziunii după ce a fost aplicat pe suprafața metalului. Doza generală de inhibitor de coroziune este de câteva părți pe milion, unele sunt crescute la câteva mii la sută și, în funcție de cerințe diferite, în unele cazuri până la câteva procente. Conform utilizării reale, se poate concluziona că adăugarea unei cantități mici de amestec chimic în materialul metalic poate reduce sau reduce eficient gradul de coroziune al mediului la metal la zero și, în același timp Metalulneschimbat metal. Există două tipuri de metode de anod de sacrificiu și metodă curentă externă. Metoda anodului de sacrificiu folosește metalul sau aliajul al cărui potențial de electrod este mai mic decât metalul protejat în vasul de presiune ca anod și fixați -l pe metalul protejat pentru a forma electrod de coroziune de coroziune, metal protejat ca catod. Aluminiul, zincul și aliajele lor sunt utilizate în mod obișnuit ca materiale de anod sacrificial. Această metodă este adesea folosită pentru a proteja diverse echipamente și componente metalice din apa industrială și pentru a preveni coroziunea echipamentelor uriașe, cum ar fi rezervoarele de ulei și conductele de ulei. Curentul aplicat este de a utiliza metalul de protecție ca catod al unei alte baterii și de a se conecta cu electrodul suplimentar prin modul de baterie suplimentară. În cadrul acțiunii curentului direct extern, metalul protejat poate fi protejat eficient. Această metodă este utilizată în principal pentru a proteja metalul din sol și apa de râu de coroziunea mediului extern.

-shandong Linyi Bosi Conductive Materials Co., Ltd. este o întreprindere înaltătech specializată în producție a anodului flexibil MMO, anodului acoperit cu polimer conductiv și anod acoperit cu titan, oferind în principal tehnologie de protecție catodică, proiectare inginerească, instalare și servicii tehnice.


Anterior: Protecția catodică pentru tunel...

Următor →: No